Vieringen in de Stille week

17 april

 

Vieringen in de Stille week – ‘Mensen rondom Jezus; Judas, Barabbas, Claudia Procula (de vrouw van Pilatus), Jozef van Arimatea en Maria van Magdala’…

 

Tijdens deze laatste dagen van de Veertigdagentijd, de Stille Week, leven we met elkaar toe naar het Paasfeest. Stap voor stap gedenken we, als een innerlijke weg, het leven en sterven van Jezus, en de betekenis daarvan voor onze wereld en ons bestaan. 

Het zullen korte en creatieve vieringen zijn met zang, diverse muzikale begeleiding, beeld, korte overdenkingen en dit jaar zullen we bij elke viering telkens weer een andere bijbelse persoon middels ‘bibliodrama’ aan u voor stellen.

Wat waardevol dat u, dat jij mee op weg gaat. We hopen dat alle reisgenoten, zeker ook de gasten, zich daarbij welkom voelen.

De diensten van Witte donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Paaszondag begint om 10.00 uur.

Op Witte Donderdag (18 april) gaan onze gedachten naar de instelling van de Maaltijd van de Heer, een maaltijd die we ook samen vieren. We staan stil bij de persoon van Judas.
Op Goede Vrijdag (19 april) gedenken wij de kruisiging, het lijden en het sterven van de Here Jezus. Aan het eind van de dienst wordt de paaskaars gedoofd. We staan stil bij de persoon van Barabbas.
Op Stille Zaterdag (20 april) – ofwel Paaswake – gloort in het donker al iets van het licht dat op het punt van aanbreken staat. We staan stil bij Claudia Procula, de vrouw van Pilatus
Op Paasmorgen wordt het feest van Christus’ opstanding gevierd. Want niet alleen Christus stond op, ook wij kunnen met Hem ‘opstaan’. In deze dienst verleent Gospelkoor Power haar medewerking. We staan stil bij Jozef van Arimatea en Maria van Magdala.

We hopen dat u, dat jij als reisgenoot mee op weg gaat!

 

Inloggen

Agenda

10 nov 10:00: Dienst. Voorganger: ds. Bennie Kooistra

12 nov 20:00: Bijbelstudie "Uitdagende vragen"

17 nov 10:00: Dienst: Voorganger: br. Donovan Pinontoan

Fotoboek