Gedachtenisdienst op zondag 24 november 2019

De decembermaand staat in het teken van Advent, Kerst en Oud en Nieuw. Advent is het begin van het kerkelijk jaar. Het kerkelijk jaar volgt de Bijbelse feesten.: Advent, Kerst, Lijdenstijd, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Vervolgens vieren we Hemelvaart en Pinksteren. Dat volgt een periode van zomer en herfst. De laatste zondag van het kerkijk jaar gedenken veel gemeenten de overledenen. Deze zondag wordt ook wel genoemd 'gedachtenisdienst' of 'eeuwigheidszondag'. 

De 'herdenking van onze overleden zusters en broeders - en allen die gemist worden'  zal plaats vinden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dus op 24 november. De namen worden dan genoemd en aan de Paaskaars worden kaarsen aangestoken als symbool dat het Licht van Pasen niet gedoofd is bij het overlijden van onze dierbaren. In de dienst zal er tevens voor een ieder die kortere of langere tijd geleden iemand is ontvallen, de mogelijkheid zijn om een kaars of waxinelichtje aan te steken.  

Wij nodigen u van harte uit om deze bemoedigende dienst ook bij te wonen. 

 

Inloggen

Agenda

12 jan 10:00: Dienst. Voorganger: ds. Bennie Kooistra

12 jan 19:00: Jeugd van Tegenwoordig

13 jan 11:00: Iranese bijbelstudie

13 jan 15:00: Bijeenkomst Eritrese dames

14 jan 17:45: Eet- en gesprekskring 25-45 jaar

Fotoboek