Inleiding op de dienst van 17 mei 2020

Redding en ontregeling; over arenden en gieren

Het volk Israël is bevrijd uit slavernij, maar de slavernij is nog niet verdwenen uit het volk. Ook christenen zijn met Pasen bevrijd uit ‘Egypte’ – Egypte, beeld van alles wat je in de wereld in zijn greep heeft, maar er is nog veel in ons dat ‘ontgiftigd’ moet worden. Zoals Elie Wiesel schreef: ‘From the outside they were free people, in their hearts they were still slaves’.
De Bijbellezingen komen uit Exodus 19 en 1 Petrus 2. We gaan die prachtige tekst over de arend verder verkennen: ‘En hoe Ik je op adelaarsvleugels gedragen heb en je hier bij Mij heb gebracht’ (Ex. 19:4). Over die arend en Zijn troostende, reddende handelen gaat het deze morgen, maar het Hebreeuwse woord voor ‘arend’ kan ook met ‘gier’ vertaald worden. En dan krijgt de Bijbeltekst een andere betekenis, ook mooi, maar wel wat meer ontregelend…
In dit verhaal leren we opnieuw iets (nieuws) over de Here God, én … iets over onze eigen ‘roeping’.
Tot zondag!

 

Inloggen

Agenda

16 mei 10:00: Dienst. Voorganger: ds. Jan-Martin Berghuis

17 mei 19:00: Leven van gebed-online. Elke werkdag

19 mei 19:30: Preekvoorbereiding online

23 mei 10:00: Pinksteren. Voorganger: br. Tijmen Stuut.

30 mei 10:00: Dienst. Voorganger: ds. G. de Vries

Fotoboek