Inleiding op de dienst van 24 mei 2020

 

Exodus 28 - Kleding van de hogepriester. 1. Efod/Priesterschort met 2 edelstenen op de schouders. 2. Borstschild met 12 edelstenen + Urim en Tummim. 3. Blauwe Opperkleed. 4. Tulband en gouden diadeem. 5. Witte onderkleed.

 

Gedragen op Zijn schouders en hart

Met hemelvaart gedenken we dat Jezus 40 dagen na Pasen weer terug naar de hemel ging. Maar wat vieren we dan eigenlijk? Wat doét Jezus daar eigenlijk? En wat voor relevántie heeft die hemelvaartsgebeurtenis nu voor ons, hier en nu?

In deze dienst willen we hierover nadenken, en dat aan de hand van … de hogepriesterkleding van Aäron, zoals beschreven in Exodus 28. En als je denkt dat dit een nogal saai bijbelgedeelte is, dan val je waarschijnlijk van de ene verbazing in de andere.

We ontdekken dat Jezus in de hemel op hogepriesterlijke wijze aan het werk is, en hoé!

Tot zondag!

ds. Bennie Kooistra

 

 

 

Inloggen

Agenda

16 mei 10:00: Dienst. Voorganger: ds. Jan-Martin Berghuis

17 mei 19:00: Leven van gebed-online. Elke werkdag

19 mei 19:30: Preekvoorbereiding online

23 mei 10:00: Pinksteren. Voorganger: br. Tijmen Stuut.

30 mei 10:00: Dienst. Voorganger: ds. G. de Vries

Fotoboek