Inleiding op de dienst van 28 juni 2020

Verbondsvernieuwing … een nieuw commitment

“Wat is daarop uw antwoord?” Een bekende zin die tijdens een huwelijksvoltrekking voorbijkomt. Dan van een trouwambtenaar. Maar wist je dat we in de Bijbel, in Exodus 24  ook lezen over een soort van huwelijksceremonie of verbondssluiting, maar dan tussen mensen en hun God? Met Mozes als een soort van trouwambtenaar? En dat daar ook de vraag klinkt: “wat is daarop jullie antwoord”.

In bijbeltijden is verschillende malen sprake van ‘vernieuwing’ of ‘hernieuwing’ van dat liefdesverbond. Ook in de baptistengeschiedenis lees je over momenten van (opnieuw) kiezen voor het je verbinden aan God én aan elkaar. Zelfs in onze recente Hengelose baptistengeschiedenis (de afgelopen 10 jaar) zijn daar voorbeelden van te geven, waarin die toewijding aan Christus én aan elkaar samen uitgesproken wordt.

Zou deze kerkdienst ook zo maar kunnen gebeuren. En ben jij erbij?

Tot zondag!

ds. Bennie Kooistra

 

 

Inloggen

Agenda

10 jan 10:00: Dienst

10 jan 16:00: Rock Solid (digitaal)

10 jan 18:30: Jeugd van Tegenwoordig (online)

12 jan 19:30: NIEUW! Preeknabespreking online

13 jan 19:30: Preekvoorbereiding online

Fotoboek