Inleiding en Emoji's dienst van 5 juli 2020

God aanschouwen, eten en drinken

Een muis en een olifant, geen gelijkwaardige partners. Ontzagwekkend en mini. Op dit plaatje zie je een olifant die de muis voorziet van eten en drinken. Een muis die zich laaft (oftewel: drinkt) en zich te goed doet. Wel jammer trouwens, dat die muis zich met de rug naar de olifant toekeert, maar dat terzijde…

Nadat de ‘huwelijksceremonie’ tussen het volk en hun God in Exodus 24 een feit is, volgt de apotheose. Een indrukwekkend hoogtepunt waar iets van God wordt gezien, en iets van God wordt geproefd.

Tijdens deze kerkdienst vieren we samen de Maaltijd van de Here. Enkelen in het kerkgebouw, de meeste mensen thuis. Je kunt meedoen en brood of matse en wijn of druivensap alvast klaarzetten. Doe jij mee?

‘Smaakt en ziet dat de Here goed is’ zegt David in Psalm 34. Ik hoop dat wij allen vanmorgen iets van Jezus Christus mogen zien en proeven!

Tot zondag!

ds. Bennie Kooistra